Kuře Vindaloo 40g Zpět na přehled produktů

Kuře Vindaloo 40g

KUŘE VINDALOO je světově známá ostrá směs koření určena při přípravě voňavého kuřátka na indický způsob. Skvěle však uchutí i jiné druhy mas jako je vepřové, skopové a jehněčí. Dá se použít jak k dušení, tak i marinování a grilování masa na ohni.Výborné pro dochucení mořských plodá a vegetariánské kuchyně. Původ tohoto receptu je na západním pobřeží Indie, kde se Vindaloo podávalo při zvláštních příležitostech. Odtud ho Portugalci, přivezli do Evropy a postupně rozšířili do celého světa. Je velice hodně populární ve Velké Británii, kde je v nabídce „indických“ restauracích podávajících kari jídla. V hovorové angličtině je vindaloo označováno často jako „vindy“ a je dobře známé svou ostrostí.


Složení : Paprika sladká, Koriandr, Kmín, Česnek, Cibule, Pískavice, Muškátový ořech, Skořice, Bobkový list, Zázvor, Chilli, Hořčice, Pepř černý, Kardamóm, Fenykl, Citrónová kůra, Hřebíček, Brambor. Škrob, Cukr, Sůl (max.5%).

Kód: 382379
Cena bez DPH: 31,25 Kč
Cena včetně DPH: 35,00 Kč
Dostupné množství:   Skladem

Počet:

ks

Náš tip na přípravu Vindaloo : Obsah sáčku rozmícháme s vodou a trochou oleje na řidší konzistenci. 400 g kuřecího masa (může být i vepřové) nakrájíme na cca 3 cm kousky a zprudka na pánvi s trochou oleje osmahneme. Jakmile se maso zatáhne, vlijeme směs koření a pořádně promícháme. Vaříme, dokud maso pěkně nezměkne. D le potřeby podléváme vodou. Na závěr přidáme lžičku octu nebo kysané smetany nebo jogurtu. Jako příloha nejlépe chutná bílé pečivo, indický chléb nebo také vařené brambory.

Přejeme dobrou chuť.

Vindaloo nejlépe chutná 2-3 den kdy se koření krásně rozleží a maso natáhne jeho vůně a chutě.