se jako koření používá nejvíce ve středomořské kuchyni a to do dušených
pokrmů, pro úpravu ryb a grilovaných a pečených mas, pro svou nahořklou chuť a výrazné aroma je potřeba s ni šetřit. Je také součástí různých kořenících provensálských směsí. Sušené květy se už tradičně používají
pro přípravu čaje, který má relaxační a uklidňující účinky. Takový čaj je vhodný všude tam, kde bojujeme s neduhy jako je nespavost, nervozita, stres, deprese, pocity napětí, bolesti hlavy, nepříjemné stavy v období
klimakteria apod. Čaj je vhodný i při trávících potížích, žaludečních nevolnostech, plynatosti a žaludečních a střevních kolikách. Přidat i do bylinného čaje pro léčbu nemocí z nachlazení, spojených s dých. problémy,
jako je angína, chřipka, rýma, bronchitida, zánět dutin a podobně.
Cena bez DPH: |
20,87 Kč |
Cena včetně DPH: |
24,00 Kč |