jsou velké tmavé plody, pocházející ze západních Himalájí,
s vrásčitým povrchem a intenzivní uzenou vůní s výrazným nádechem máty a
eukaliptu. Uvnitř tobolky se nachází lepkavé semena, které mají chuť hřejivou, zemitou, kořeněnou a hřejivou.
Používáme jej v oblíbených indických, zejména kari jídlech. Semena kardamómu se dají vyloupat a přidat do marinád na grilování. Celé tobolky dodají fantastickou chuť rýži, kari pokrmům, dušeným masům, zeleninovým jídlům, luštěninám, sladkému pečivu, kávě, vínu, černému čaji. Jeho intenzita se dlouhým vařením zvyšuje, proto používejte opatrně (max.jedna tobolka na 1 porci). Tobolku můžeme plochou stranou nože rozmáčknout a luhovat při vaření a před servírováním vybereme.
Odpradávna se se využívá pro podporu trávení.
Cena bez DPH: |
20,87 Kč |
Cena včetně DPH: |
24,00 Kč |