Hořčice Černá celá 50g Zpět na přehled produktů
Celá semena hořčice nemají žádné výraznější aroma a až po rožvýkání chutnají ořechově a velmi silně. Černé semínka jsou pikantnější než žluté nebo bílé. Používá se nejen k výrobě tradiční francouzské hořčice, ale také se používá do mnoha indických jídel.
Kód: | 344919 |
Cena bez DPH: | 17,39 Kč |
Cena včetně DPH: | 20,00 Kč |
Hořčice odstraňuje problémy s trávením tuků. Dává se hned na rozpálený olej (olej se stane stravitelnější) - dejte si jen pozor na připálení. Jakmile začnou semínka pukat, přidáváme zeleninu nebo masa. Hořčice se dále využívá k vylisování oleje pro výrobu mýdel. V léčitelství zevně ve formě obkladů. Zvyšuje prokrvení hlouběji ležících orgánů (plic, ledvin)
při zánětech dýchacích cest. Dále při revmatických onemocněních, bolestech nohou aj.
Původem hořčice pochází z jížní Evropy a západní Asie.