Kampotský pepř jsou organicky pěstovaná, ručně sbíraná a na slunci sušené kuličky pepře s krabatým povrchem, které se vyznačuji svou jemnosti,svěžesti, komplexnosti vůní a vyjímečně přetrvávající výraznou a pronikavou chutí. Pochází a pěstuje se v Kambodži v provincii Kampot, kde se odráží výjimečné mikroklima a neuvěřitelná zručnost zdejších farmářů, kteří jej pro vás s láskou pěstují.Pepř se získávává z plne zralých cervených pepřových zrn. Ta jsou následne sušena na přímém slunci a opět namácena, aby bylo možné odstranit rudou slupku,a zbylo jen smetanově bílé pepř.zrno. Bílý pepř je jemným, avšak stále peprným pohlazením chutových pohárku. Po namletí se rozvinou vune kafru, šalveje a cedrového dreva, s jemným aroma muškátového kvetu, grapefruitu a dalších citrusu. Po nekolika minutách v ústech mužete ucítit tóny muškátového oříšku, kvetu tymiánu a medunky podložené aroma cedru a cerného caje.
Hodí se ke světlému masu. Skvělé podpoří chuť mořských plodu, rozumí si s rizotem, krémovými polévkami a jeho chuť se neztratí ani
v kombinaci s dobrou pastou.
Čím jemneji Kampotský pepř nadrtíte, tím intenzivnejší bude štiplavost, naopak vetší kousky či celá zrna propůjčí pokrmu více specifických tónů pepře.
Země původu:
Kambodža
Ve výrobních závodech se používají alergeny : Celer, Hořčice, Lepek, Sezam, SO2,Soja, Skořápkové plody.
Výrobek může obsahovat stopy těchto alergenů nebo přímo přítomen alergen, je-li uveden ve složení směsi.
Cena bez DPH: |
133,04 Kč |
Cena včetně DPH: |
149,00 Kč |