Hřib hnědý 20 g Zpět na přehled produktů
Hřib hnědý je také nazývan jako suchohřib. Mezi další lidové názvy patří třeba : modrák, čerňák, babka, podborovák, pančák, podubák, suchouš. Sušené plátky těchto hřibů se používají hlavně do polévek, omáček, gulášů, do minutkové kuchyně, pod dušené maso a zeleninu, do rizot atd.
Kód: | 421619 |
Cena bez DPH: | 50,00 Kč |
Cena včetně DPH: | 56,00 Kč |
Před použitím se doporučuje nejdříve houby namočit na 2 hodiny do vody nebo mléka ( na 10 g suš. hub asi 100 ml tekutiny ).
Nabobtnané houby necháme okapat a dále je upravujeme jako čerstvé.
Suš. houby by měly vždy projít varem.
10 g sušených hub vydá asi za 100-140 g hub čerstvých.
Velkou výhodou oproti např. čerstvým nebo sterilovaným houbám je, že jsou stále po ruce, nezabírají místo, neplatíte zbytečné nálevy, konzervy a přepravní sklo.