Římský kmín v kombinaci s koriandrem dodává charakteristickou chuť i vůni mnoha indickým pokrmům.
Vůně římského kmínu je silná , těžká, kořeněná až sladká. Chuť je pronikavá, ostrá s přetrvající palčivostí.
Vůni zvýrazníme, když jej nejdříve opražíme a následně rozdrtíme.
Domovinou této rostliny je Egypt, ale již dlouho se pěstuje i v dalších částech světa jako je Středomoří, severní Afrika, Indie, Čína a Amerika.
Římský kmín se často zaměňuje s evropskou variantou kmínu
kořenného, který každý z nás velmi dobře zná. Při překladech cizojazyčných kuchařek dokonce dochází k chybě, která Vás může následně zmást ( v angličtině římský kmín - cumin, kmín kořenný - caraway ).
Ve většině zemí, kde s oblibou konzumují velmi kořeněná jídla, se používá do chleba, pikantních chuťovek, ostrých kořenících směsí a dušených jídel a zeleniny.
Cena bez DPH: |
150,89 Kč |
Cena včetně DPH: |
169,00 Kč |