Kampotský pepř jsou organicky pěstovaná, ručně sbíraná a na slunci sušené kuličky pepře s krabatým povrchem, které se vyznačuji svou jemnosti,
svěžesti, komplexnosti vůní a vyjímečně přetrvávající výraznou a pronikavou chutí. Pepř pochází a pěstuje se v Kambodži v provincii Kampot, kde se odráží výjimečné mikroklima a neuvěřitelná zručnost zdejších farmářů, kteří jej pro vás s láskou pěstují.Zrna Pepře černého se sklízí v momentě, kdy jsou pepřové kuličky ještě zelené. Následně se suší na prudkém kambodžském slunci, kdy získávají svou charakteristickou černou barvu. Po namletí uvolňuje tóny eukalyptu,kafru a tymiánu doprovázené vůní limetkové kůry. Ty se postupně přelévají do přímořského aroma s rozvíjejícími se ovocnými tóny. Dominantní je aroma broskve a nektarinky, které doprovází vůně borovice a zemité tóny kambodžské horské půdy plné minerálů.
Jeho použití je univerzální a neztratí se snad v žádném pokrmu. Přesto je ideální párovat jej především s tmavým červeným masem. K dokonlé chuti
pozvedne každý steak na grilu či pánvi, své uplatnění však najde i v klasických omáčkách, polévkách a skvěle dochutí těstoviny v italské kuchyni.
Čím jemněji Kampotský pepř nadrtíte, tím intenzivnější bude štiplavost, naopak větší fragmenty či celá zrna propůjčí pokrmu více specifických tónů pepře.
Země původu:
Kambodža
Ve výrobních závodech se používají alergeny : Celer, Hořčice, Lepek, Sezam, SO2,Soja, Skořápkové plody.
Výrobek může obsahovat stopy těchto alergenů nebo přímo přítomen alergen, je-li uveden ve složení směsi.
Cena bez DPH: |
115,18 Kč |
Cena včetně DPH: |
129,00 Kč |